Blog

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE DUZELE DE PICURARE CLASICE ȘI DUZELE AQUARIUS PC?

Duzele de picurare Aquarius PC sunt proiectate cu trei caracteristici principale, performanță ridicată, durabilitate și rentabilitate. Pentru a combina aceste trei elemente, a fost utilizată cea mai avansată simulare de dinamică fluidă computerizată 3D „CFD” pentru proiectarea lor - tehnologie folosită în mai multe industrii în prezent, dezvoltată inițial pentru industria aeronautică și folosită pentru proiectarea avioanelor. CFD permite așadar producătorilor de duze de picurare să calculeze cu o precizie maximă multe valori și date critice care determină caracteristicile de calitate și acuratețea duzelor de picurare: din momentul în care apa intră în zona de filtrare până în momentul în care va ajunge la ieșirea din banda de picurare. Mai mult, CFD oferă date valoroase pentru viteza și presiunea apei în interiorul traseului de curgere al duzelor. 

IRIGAREA PORUMBULUI: ASPECTE IMPORTANTE ȘI PRODUSE

Porumbul consumă cea mai mare cantitate de umiditate în decurs de 30 de zile, cu aproximativ 10 zile înainte de apariția mătăsii și la 20 de zile după apariția paniculului. Lipsa de umiditate în această perioadă reduce semnificativ producția de porumb. Cea mai activă creștere se încadrează în faza de la dezvoltarea paniculului până la ofilirea stigmatelor. Când plantele se ofilesc în decurs de una sau două zile în timpul înfloririi, randamentul se reduce cu 20%, iar într-o săptămână - cu 50%. 

Lipsa umidității în faza de coacere lapte-ceară duce la formarea de boabe mici în partea superioară a știulețului. Consumând cantități mari de apă, plantele sunt capabile să reziste la supraîncălzire, deshidratare și să producă recolte mari.